Киев: 500 руски военни убити или ранени при обстрел в Херсонска област

Москва: Украинската армия е изгубила над 120 убити и ранени в Лиман
3 яну 2023 15:49, Елка Василева
132
Киев: 500 руски военни убити или ранени при обстрел в Херсонска област
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна обяви днес, че нейните войски са убили и ранили общо около 500 руски военни при артилерийски обстрел в южната Херсонска област, предаде ДПА.

Още по темата
"Загубите на врага възлизат на 500 убити и ранени", казаха от украинското главно командване. Става въпрос за атака близо до село Чулаковка срещу руски военни и техника в новогодишната нощ.

ДПА прави уговорката, че тази информация не е потвърдена по независим път. И двете страни в конфликта често съобщават за тежки загуби на противника, отбелязва агенцията.

Украинското главно командване каза, че руски подразделения близо до село Фьодоровка също са били ударени на следващия ден. Броят на жертвите не е ясен. Фьодоровка и Чулаковка се намират южно от устието на река Днепър в окупираната от Русия част от Херсонска област.

Новините за атаките идват на фона на вчерашните съобщения от Киев за нападение в новогодишната нощ срещу Макеевка в Донецка област, при което са загинали стотици руски военни. Руското министерство на отбраната официално призна за смъртта на 63 военни. Киев от своя страна твърди, че при атаката са загинали около 400 и са били ранени 300 души. Руски военни блогъри също споменават за няколкостотин жертви.

Въоръжените сили на Украйна снощи са загубили повече от 120 души, убити и ранени, в района на Лиман в източната Луганска област, обяви днес говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По думите на Конашенков в понеделник врагът е загубил над 120 убити и ранени военнослужещи, четири бойни бронирани машини, три пикапа и два автомобила в това направление. През последните 24 часа руските сили за противовъздушна отбрана са свалили 13 украински дрона и са прехванали девет ракети "Хаймарс" (HIMARS), добави той.
(БТА, Владимир Арангелов)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
джо преди 1 година
От всичко написано в статията само датата е верна... Английското разузнаване странно мълчи, интересно май не остана много за разузнаване... Украйна всеки момент ще победи, ама,нещо цвиленето се увеличава и постоянно джепането недостига. Скоро май ще се наложи да пращаме "инструктори" защото и войниците са на приключване...
102
0
 
1
 
! Отговори
до msm преди 1 година
Всеки бежанец от страна в която се водят военни действия, фактически е дезертьор според военновремения закон
101
0
 
1
 
! Отговори
msm преди 1 година
До Слава на Русия - каква Сирия се възстановява? Потока от бежанци е именно от Сирия, заради геноцида, който Башар Асад с помоща на руССия извършва върху населението от много райони на страната. Два пожара горят около и в Европа и двата са запалени от диктатори - фашисти и масови убийци, като московската Пууттккаа и вечния и незаменим Башарр.
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинската противовъздушна отбрана уж сваля всички ракети, но по някаква причина те нямат светлина. Руснаците уж умират с хиляди, а по някаква причина техниката на украинците е от строя за милиарди. Защо още не са близо до Москва и не са в Крим? Вижда се, че това, което ни казват по телевизията, няма нищо общо с истината.
99
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Някои специалисти твърдят,че е добре старите оръжия да бъдат заменени с нови.Същите тия специалисти да извадят техни пари и да ги платят.Все ми е на акъла,че е по джоба на държава,като България армия със високо технологични авияция,флот,артилерия и танкове.Добре,че никой няма апетити да завладява Държава с 2млн пенсионери,2млн избягали,2млн ***.То като се разходиш из селата и видиш падналите покриви вътре в къщите работата е много Европейска.
98
4
 
5
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Свети Джавелин и брат му HIMARS - това са оръжията на победата. Украинците са на прав път. Хипнотизираните от 20 годишното промиване на мозъци руснаци най-накрая започнаха да се пробуждат и да правят връзка между причина и следствие. ЕДИНСТВЕНАТА причина за смъртта на техните близки е империалистическата и непровокирана война на Путин. Още няколко такива масови жертвоприношения на мобилизирани и Русия ще пламне от четирите страни.
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Училището е било превърнато в казарма и броят на войниците е бил много повече от 63.Едва ли някой,който е бил в сградата е оцелял.Училището е напълно разрушено.Няма тухла върху тухла.Така че украинските данни са по-близо до истината.
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудно ми е кой тича да ги брои, те съвсем за шарани ни взимат. Вече лъжите идват в повече и отвращават.
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "Слава на Русия" относно въпроса какво търси САЩ в Сирия ами нефт да си забие сондите и да си точи нефт без да го плаща какво друго да търси.
94
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците нарочно преувеличават в бройките за да плашат малодушните руснаци от една страна и от друга да се хвалят пред запада и да точат пари но тази горделивост ще им изиграе лоша шега не е изключено и това айси..
93
6
 
6
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
63ма са убитите и ранените.Още миналата година предадоха новината по БТВ. Това се случи на 30-ти декември.Явно сте чели Украински пропаанден канал в телеграм.
92
5
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
В л'ъжите (т.н. "непотвърдени данни") украинската пропаганда няма равна на себе си. Учудвам се че са се ограничили само до бройка 500.
91
8
 
13
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
До US: Да, Русия помогна на Сирия и там страната се възстановява. Въпросът е какво търсят САЩ в Сирия. Окупирали са някой и друг нефтен кладенец, точат нефт и го продават, като същи разбойници.
90
5
 
8
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Географъ: Русия няма намерение да напада Запада, но и Западът няма намерение да напада Русия, защото, ако го направи, това ще им бъде краят за западните "либерали". А Путин отдавна ги е предупредил, че при тяхна провокация ще има удар и срещу центровете за вземане на решения. Никой не иска да се самоубива.
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те,ако не се бяха намесили руснаците Асад беше сдал багажа.Какъв е проблема със Сирия обаче,най-голямата държава в региона,която може да се противопостави на интересите на ФАЩ.
88
11
 
16
 
! Отговори
US преди 1 година
Zaщото там помагат руZнаците. И така им помогнаха, че след 100 години няма да се оправят. Такава е помощта на мечката известна, като "мечешка услуга".
87
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая ще се окаже, че не са компютри, а компоти... А цялата история - поредната лъжа..
86
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
US, а защо не помагат на по слабата Сирия?!
85
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за ликвидирания от Русия химарс, още с пристигането му на гарата, нищо не пишат..
84
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само,че забравяш,че хората от ЛНР и ДНР казаха,че не искат да живеят в Бандерия